Torstaina heti aamusta lähdin poikani kanssa mökille. Isäntä sai mennä yksin asioimaan Kuopioon.  Mitään isompaa siellä ei nyt hommailtukaan. Toki kävin poimimassa ensimmäiset mustikat. Meillä heti mökin läheisyydessä on hyvät mustikkamaat. Mustikat ovat nyt tosi isoja ja kun käsin poimii niin eipä niiden siivoamiseenkaan paljon aikaa mene. Iltapäivällä sitten isäntä tulikin kaupungista suoraan mökille. Pikaisesti kahvit juotuaan lähti hakemaan kissat kotoamme myös mökille.  Illalla lämmitimme saunan ja tietekin piti mennä järveen pulikoimaan. Mikä ihana olo sen jälkeen onkaan. Illan mittaan sitten grillailtiin sapuskaa. Pojalla olikin sitten kiire jo pois, joten isännän kanssa jäätiin sitten kahdestaan.  

Niin laittoihan isäntä järveen iltapäivällä verkon, eikä siinä venettä tarvittu, vaan kahlaamalla sen sinne vei. Nauroimme pojan kanssa, että saattaahan tulla kaloja. Mutta kuikas kävikään, tulihan sitä pari komeaa lahnaa. Kuvata tietenkin piti ottaa, ettei kukaan luule kalavaleeksi. Lahnat savustettiin ja hyviä olivat. Namm.... Kuvassa ne vielä lötköttää laiturilla.

1312058471_img-d41d8cd98f00b204e9800998e  

Perjantai aamuna kävin vielä poimimassa mustikoita. Ihme ja kumma, kun ei ollut juurikaan itikoita. Olin metsässä sortseissa, pikku topissa ja groksit jalassa. On se kumma kun mökilläkään ei osaa olla, ettei ota imuria ja luuttua esille. Tykkään, että paikat on puhtaat ja järjestyksessä. Sen jälkeenpä olin hyvillä mielin loppupäivän järvessä uimassa ja muuten vaan olla öllötin ja nautin luonnon rauhasta. Vesilinnut uiskenteli poikasineen aivan meidän rannassa. Kyllä siellä sielu lepää.  Aurinko porotti taivaan täydeltä niin, että sain poltettua nahkani.  Nyt selkää kutiaa niin pi... sti, mutta ei oikein kärsi raapiakkaan. Saa nähä lähteekö nahka. Kissatkin oli mökillä ahkerana hiiriä ja myyriä pyydystämässä. Ainakin seitsemän raatoa siivosin pois. Eivät nääs syö niitä.  Lauantaina illansuussa palasimme kylälle kotiimme.