Tänään olimme muutaman tunnin mökillä. Vaikka oli aurinkoinen sää, silti järvirannassa oli aika vilpoisaa. Kissat saivat olla vapaasti tutkailemassa luontoa. Mieheni laittoi vähän perunaa maahan. Minä en tehnyt tällä kertaa mitään. Nautin vain joutilaana olosta. Aaah..... Grillasimme kesän ensimmäiset makkarat. Olipa hyvääää!  Ja kahvit luonnon helmassa maistui.

Seuraavalla kerralla täytyy jo ruveta siivoamaan paikkoja, että voi sitten saunoa ja vaikka olla jo yötäkin mökillä.

Kuvia tästä reissusta. Tämä kuva otettu meidän rannasta vasta rannalle, eli saaria näkyvissä. Taitaa olla noin 3 km välimatkaa.

1584487.jpg

 

1584496.jpg

Vuorenkilvet kukkii saunan edustalla. Muuta kukkivaa ei ollut.

1584508.jpg

Nämä vuorenkilvet on kesäkeittiön luona. Saa nähdä tuleeko näihin vielä uusia kukkia. Pakkanen oli pallelluttanut nämä, kukkavarret olivat aluillaan ja ne olivat nyykähtäneet. Viime kesänä tämä oli täynnä kukkia.

1584580.jpg

Rentukka kukkaloistossaan rannassa.

1584521.jpg

Tässä saunalta näkymää rantaan. Nämäkin täytyisi tänä kesänä ehtiä käsittelemään jollain puuöljyllä. Aurinko, tuuli ja sade hyvin pian tekevät muuten tehtävänsä.

1584501.jpg

Kesäkeittiömme. Täällä kokkaamme. Koska mökillä on sähköt, on ruoanlaitto helppoa. Täällä on pakastearkku, sähköhella, jääkaappi, mikroaaltouuni ym. tarvittavat vehkeet. Kun mökillä on enemmän porukkaa, niin varastossa on iso kaksiosainen jääkaappi ruuille ja juomille.

Alunalkaen tämä oli grillikatos. Mutta siinä tarkoituksessa sillä oli vähän käyttöä. Niinpä laitoimme ikkunat, myrskyn yllättäessä ei sade pääse sisälle. Nyt  tällä on tosi paljon käyttöä. Periaatteessa tässä voi yöpyäkin.

Kunhan saan paikat siivottua, otan kuvia sisältäkin.

1584560.jpg

Tällä teemme grillaukset. Sivulla on irroitettava pelti. Tämä pitää olla aina silloin paikoillaan, kun meidän rantaan tuulee suoraan. Ei uskalleta muuten pitää tulta, koska saattaa lentää kipinä metsään. Mieheni suunnittelee jo uutta paikka grillille ja jotain suojaa sateen varalle ym. ym.. Saa nähdä joko tänä kesänä ehtii toteuttamaan ideansa. 

Muurikkapannulla onnistuu pihvit ja vokkaukset. Makkarat voi paistaa suoraan verkon päällä.

1584595.jpg

Tässä on telkän pönttö. Heti lumien sulettua mieheni puhdisti pöntön ja laittoi puhtaat kutterinpurut pesä tarvikkeeksi. Eipä mennyt kauaakaan, kun pesässä oli jo muutama muna. Varovasti tuosta reiästä kurkkaamalla näkee emon hautomassa. Siksi yritämmekin olla haudonta-aikaan liikkumatta pöntön lähellä, ettei emo häiriintyisi.

1584649.jpg