Nyt kun ulkona on oikein kunnon sade malttaa istua tietsikan ääressä.

Otin viikon lomaa töistä, että ehtisi miehen apuna rakentaa, kerätä viinimarjoja ja mehustaa ym. ym....

Perjantaina oli mitä kaunein päivä rakentaa mökkiä. Saimmekin laitettua ensimmäiset neljä varvia hirsiä paikoilleen.  Eilen mentiin jatkamaan hommaa, mutta eipä ehditty kuin yksi hirsikerta laittaa, kun alkoi tulla taivaan täydeltä vettä. Sateella siitä hommasta ei kyllä tule mitään. Hirret vain kastuu ja sottaantuu. Nyt odotellaan sään selkenemistä kotona.

Lauantaina aikaisin aamulla aloitin viinimarjojen poimimisen ja mehustamisen. Koko päivä tuhraantui, eikä marjoja ole kerätty vasta kuin promille.  Lauantai iltana lähdettiin mökille laittamaan pakastearkkua päälle, että ehtii kylmetä, kun sinne viedään mehuja. Ja mitä tapahtuikaan. Pakastimen töpselin ehdin laittaa seinään niin melkein samassa se päästi ihme moukunan ja paksu savu nousi moottorista. Äkkiä johto seinästä ja huutamaan miehelle, että pakastin savuaa. Eipä siinä muuta kun pakastin pellolle. Oli siis hyvää ja huonoa tuuria. Hyvää oli se että olin vielä paikalla kun se kärähti, muussa tapauksessa rakennus olisi palanut. Nyt mieheni menee ostamaan uuden arkun.

Ja vielä yks juttu. Eilen illalla ruokapöytään mennessäni iskin vasemman jalan varpaat seinän kulmaan. Arvatkaa vain koskiko. Nyt koko jalkaterä on turvoksissa niin päältä kuin alta, eikä sillä kärsi kunnolla tukea. Kyllä ketuttaa.... Jospa ei ois luita poikki, vaikka naksahdus siitä kuulu.

Mutta nyt kaikesta huolimatta jatkamaan "tupahommia."