Heips! Lomaa jo takana kolme päivää. Sääkin on suosinut. 

Loman alkajaisiksi maanantaina pesin kolme isoa mattoa ja pari käytävämattoa. Tytöt Iitukka ja Sonja olivat silloin tätinsä Millan luona koko päivän. Olivat hyppineet tramppiksella, ruokkineet lampaita ja käyneet Korkeakoskella, joka on iso vesiputous. Ja tehneet kaikkea kivaa Jennin, Jonin ja Joonan kanssa.

******

Tiistaina taasen oltiin reissun päällä. Ajeltiin Lapinlahden kautta Iisalmeen. Lapinlahdella muuten oli kauniita järvimaisemia. Iisalmessa tyttöjen kanssa kierreltiin kauppoja. Ensiksi mentiin Tähti Optikkoon laitattamaan tyttöjen rillejä, olivat nääs vähän sangat vääntyneet. Sieltä menimmekin Maksi Makasiiniin. Sieltä osteltiin kaikenlaista ja välillä kävimme kahviossa kahvilla ja pehmiksillä. Sieltä suuntasimme Prismaan. Ja kassillinen lähti mukaan vaatetta ja ym.

Ostin tytöille seuraavaa: seitsemät nilkkasukat, kolme hametta, kaksi mekkoa, kaksi gollegetakkia, kengät ym.

Itselle ostin pari mekkoa, huivin, paidan ym.

Tässä vähän kuvaa ostoksista

1778926.jpg

Kävimme myös kirppiksellä ja mukaan tarttui melkein uusi lepotuoli. Hinta oli 55 €, mutta tarjosin 45 € ja sillä se lähti. Iitukka osti pehmo hamsterin. Kuvassa neidit kaupungilla.

1779094.jpg

*******

Sittenpä illansuussa lähdimme mökille koko poppoo. Minä ja tytöt uimme, vaikka vesi oli aika vilpoista. Mieheni laitteli sapuskaa. Myöhään illalla saunoimme. Makoisat oli löylyt. Tänään aamusta minä imuroin kaikki lattiat ja laittelin paikat järjestykseen. Tytöt saivat uida. Meillä oli tikanheittokilpailu, jonka voitti Iida. Pelasimme sulkapalloa. Arvelimme, että vika joko pallossa tai mailassa, kun ei tahtonut palloon osua. Sittenpä olikin vuorossa piiloleikki. Laku kissa oli kadoksissa. Kaikki olimme sitä etsimässä lähimetsästä. Lopulta mieheni löysi kissan, joka oli mennyt puuliiteriin vetämään "hirsiä" hirren päälle. Mokoma ei vastannut vaikka kuinka sitä huudeltiin. Grillailimme ja Iida keitti päiväkahvit.

Tässä lomakuvia. Neidit uimassa.

1779002.jpg      

1779034.jpg

1779064.jpg

 

Tässä eilisillan sapuskaa. Lohkoperunoita, wokkisekoitusta, jossa oli kanaa, katkarapuja riisiä, paprikaa ja lisäksi laitoimme nakkeja. Hyvää oli.

1779078.jpg

Tulimme nyt illalla kotiin, koska huomenna on vuorossa reissu Kuopioon.