Mammamyy lähetti minulle seuraavan haasteen.

"Paljastan viisi omituista tapaani. Tämän jälkeen valitsen seuraavat viisi ihmistä, jotka haastan tekemään saman perässä. Heidän tulee myös kirjoittaa nämä säännöt merkintäänsä. Linkitän haastamani ihmiset tämän merkinnän loppuun ja käyn ilmoittamassa heidän kommenttilaatikkoihinsa haasteesta ja tästä merkinnästä."

No kaikkea omituisuuksia en uskalla julkisesti itsestäni paljastaa, mutta tässä jotain "pientä".

1. Luonteeltani olen pikkutarkka, melko temperamenttinen. Välillä kuin tuli ja leimahdus.  Inhoan jahkailua ja jaarittelua.

2. Lähdinpä sitten töihin tai vaikka vain kaupalle, niin aina laitan hiukseni ja meikkaan. Ripsiväri, luomiväri, naamarasvat yms. kuuluvat minun arkeen ja juhlaan. Niin kiire ei ole milloinkaan, ettenkö näitä ehdi laittaa. Kesällä sitten mökillä olenkin vastapainoksi oikea metsänpeikko.

3 Siivoushullu. Koti pitää olla suht koht siisti. Paikkojen on oltava järjestyksessä, mattojen oltava prikulleen oikealla paikalla, liinat ojennuksessa ym. Lehdet ei saa pyöriä missä sattuu. Sängyissä päiväpeitteiden oltava suorana ym....

4. Illalla tapanani on kukkua puolille öin, vaikka tiedän, että aamulla ylös nousu tuottaa vaikeuksia. Kello soi aina 5.30. Milloinkaan en nouse kellon soittoon, vasta sitten uni onkin makeimmillaan. Luotan kuin pukki suuriin sarviinsa, että mieheni huolehtii herättämisestäni. Aina pääsen aamulla valmiille aamukahville, joten aika riittääkin sitten itseni laittamiseen. Mieheni kyyditsee myös minut autolla töihin. Mihin minä joutuisinkaan ilman häntä.

5. Mikäli olen yksin kotona ja lähden jonnekkin, moneen kertaan varmistan onko sähköhellassa nappulat nolla asennossa, onko kahvinkeittimestä virrat pois, varalta pitää vetää töpselikin pois seinästä. Kierrän kaikki huoneet, jos vaikka valot unohtuneet päälle. Ulko-oven kun olen laittanut takalukkoon, pitää oven kahvaa moneen kertaan kokeilla onko varmasti kiinni. Hyvä etten sitä saranoista asti saa irti riuhdottua. Ja vielä sittenkin takaraivossa on epäilys, olikohan kaikki ok. Mikähän pahemman luokan neuroosi lienee????

Tämän haasteen heitän  Katille ja Suville 

Aika moni näyttää tämän jo saaneen, mutta joka haluaa saa ottaa.